Coronaviruset

Örnsköldsvik Airport följer händelseutvecklingen kring det nya coronaviruset (Covid-19) och har ett nära samarbete med ansvariga myndigheter.

Om du ska resa är flyg ett säkert alternativ. Enligt en ny rapport från flygbranschorganisationen IATA är risken att smittas av covid-19 under en flygresa en på 27 miljoner. Låg smittorisk och ett säkert alternativ, vilket statsepidemiologen Anders Tegnell bekräftar.

” Att smittas ombord på ett flygplan, den risken är väldigt, väldigt liten”, sa Tegnell under en presskonferens under vecka 44.

Örnsköldsvik Airport och Stockholm Arlanda Airport samt Air leap, som trafikerar sträckan, har vidtagit kraftfulla åtgärder för att du ska känna dig säker från start till mål.

På Örnsköldsvik Airport finns kostnadsfria munskydd att tillgå och vi gör allt för att undvika köbildning, från incheckning till boarding.

Vi vill att du ska vara och känna dig säker – hela resan!

I Sverige är det Folkhälsomyndigheten som har det övergripande nationella ansvaret för befolkningens skydd mot smittsamma sjukdomar. Regionerna, de tidigare landstingen, är regionalt ansvariga för smittskyddet.

Örnsköldsvik Airport står i ständig kontakt med ansvariga myndigheter och vidtar de åtgärder som de bedömer nödvändiga. Vi utvecklingen dag för dag och har etablerade rutiner för samverkan och hantering av sjukdomsfall.

För information om din resa – Kontakta ditt flygbolag/-Charteroperatör.
Amapola Flyg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Detur Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kroatienspecialisten  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
För information om vad som gäller för resa – besök UD:s webbplats Länk till annan webbplats. eller appen UD Resklar

Folkhälsomyndigheten ger ut resenärsinformation på olika språk.

Besök Folkhälsomyndighetes hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.