Flygtrafiken säkrad till och med 31 december

.Regeringen har idag ( 2021-06-03) beslutat att förlänga den temporära allmänna trafikplikten på åtta flyglinjer till och från Norrland (inklusive Örnsköldsvik) och Gotland.

Syftet är att fortsatt säkerställa en grundläggande tillgänglighet för transporter av personer och gods till och med den 31 december 2021. Beslutet bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Detta innebär att flygtrafiken till/- från Örnsköldsvik och Stockholm är säkrad under perioden 1 juli - 31 december 2021 (nuvarande upphandling gäller till och med den 30 juni).

Trafikverket kommer nu på regeringens uppdrag att genomföra en upphandling av flygtrafiken.

Tills den 30 juni trafikerar Amapola Flyg Örnsköldsvik – Stockholm Arlanda, bokningar görs via www.amapola.nulänk till annan webbplats eller via valfri resebyrå.

Örnsköldsvik Airport kommer att uppdatera flygplatsens hemsida www.oer.selänk till annan webbplats och sociala medier med information om vilken flygoperatör som tilldelas upphandlingen när denna har genomförts.

Avser ett flygbolag att börja flyga på kommersiella grunder under upphandlingstiden så kommer upphandlingen att avbrytas.