Nu lyfter vi - firar med gratis parkering

En rad satsningar görs just nu på Örnsköldsvik Airport för att stärka regionens attraktionskraft. Men mer är att vänta.
- Vi inför gratis parkering, ett stort lyft för våra resenärer, säger Robert Gyllroth, flygplatschef Örnsköldsvik Airport.

Örnsköldsvik Airport satsar brett, vilket kommer att märkas tydligt framöver för alla som väljer att resa till och från Örnsköldsvik.
– Örnsköldsvik Airport fyller en betydande roll i vårt samhälle. Nu flyttar vi fram våra positioner för att nå stora delar av regionen, säger Robert Gyllroth, flygplatschef Örnsköldsvik Airport.

Från och med den 13:e februari införs fri parkering på en specifik parkeringsyta vid Örnsköldsvik Airport. Upp till 16 dygn har resenärerna möjlighet att parkera bilen utan kostnad.
– Vi ser den fria parkeringen som en glädjande nyhet både för näringslivet i regionen och för de som reser på semester, säger Anders Wahlström, Försäljningschef på SAS Sverige.

I dag trafikerar Nextjet sträckan Örnsköldsvik- Stockholm samt Örnsköldsvik – Gällivare.
– Vi satsar på Örnsköldsvik eftersom det finns ett stort resbehov, säger Henning Lindberg, marknadschef Nextjet. Det gör vi bland annat genom jettrafik. Vi försöker möta marknadens önskemål på bästa sätt och kommer att fortsätta att utveckla utifrån de behov som finns.

I början av april etableras även flygbolaget SAS i Örnsköldsvik. Därmed får resenärerna tillgång till fler avgångar samt lördagstrafik.
– Vi ser fram emot att börja flyga igen från Örnsköldsvik den 8 april, med avgångar upp till fyra gånger per dag, Anders Wahlström.

För mer information kontakta Robert Gyllroth, flygplatschef Örnsköldsvik Airport på telefon 070-528 74 21.