Rekordmånga väljer Örnsköldsvik Airport

Antalet resenärer vid Örnsköldsvik Airport ökar. Nytt bolag och gratis parkering för resenärerna är bidragande orsaker till toppnoteringen.

Siffrorna talar sitt tydliga språk, rekord! Under april månad trafikerade 7569 resenärer Örnsköldsvik Airport. Det är inte bara högsta noteringen för i år, utan även för april månad de tio senaste åren.

  • Det känns mycket bra. Siffrorna är bevis på att hårt arbete lönar sig, säger flygplatschef Robert Gyllroth. Nu hoppas vi på fortsatt god passagerartillväxt

Anledningen till toppnoteringen är många.

  • Vi syns. Vi har fått stort genomslag i media samt varit aktiva på sociala medier. Att det är gratis att parkera på flygplatsen är av betydelse. Med den når vi allt fler i norrlandsregionen som hellre lägger pengar på resan än parkering.

Givetvis spelar SAS etablering i Örnsköldsvik stor roll. Den åttonde april i år började bolaget att trafikera sträckan mellan Örnsköldsvik och Stockholm.

Nextjet kör samma stäcka samt mellan Örnsköldsvik och Gällivare.

  • Vi har haft fullt upp med att hantera flygtrafiken då vi haft mer än dubbelt så många avgångar, flygbolag och destinationer den senaste månaden, säger Robert Gyllroth.

SAS och Nextjet erbjuder tillsammans 49 avgångar i veckan. Och från och med maj går direktflyg till Kroatien med Kroatienspecialisten.