Trenden fortsätter - rekordökning

Månad efter månad har flygstatistiken sett positiv ut för Örnsköldsvik Airport. Och trenden fortsätter, under juni månad slogs nya rekord.

I våras började SAS flyga från Örnsköldsvik. Kort därefter gick flygbolaget Nextjet i konkurs. Men trots att bara ett flygbolag trafikerar flygplatsen dagligen (plus charter vår och höst med Kroatienspecialisten) har trafiken inte påverkats negativt. Faktum är att antalet resenärer ökar – hela tiden.

Under juni månad reste totalt 9247 passagerare till/från Örnsköldsvik, vilket är en ökning med hela 45 procent på inrikes linjetrafik och 9 procent på chartertrafiken för juni månad.

Orsakerna till detta lyft är många, en är att SAS är ett starkt varumärke som trafikerar Örnsköldsvik-Stockholm sju dagar i veckan och som enkelt möjliggör vidare resor ut i Europa. En annan är givetvis fri parkering. En förmån som lockar resenärer från hela Västernorrland, men även resenärer från Västerbotten. Parkeringen är i stort sett full hela tiden och är i behov av utbyggnad för att möta den ökande tillströmningen av resenärer.

- En ytterligare orsak till ökningen är att charterresorna till Kroatien från Örnsköldsvik Airport lockar många, säger flygplatschef Robert Gyllroth. Intresset för Kroatien är mycket stort.

Vårens resor till det populära resmålet såldes snabbt slut, några platser finns däremot kvar till sensommarens avgångar.

Att Örnsköldsviks Airport är en attraktiv flygplats är tydligt. Den positiva utvecklingen leder också till vidare satsningar.

- I september sätter SAS in jettrafik på vissa avgångar, vilket innebär att antalet flygstolar fördubblas, säger Robert Gyllroth.