Strålande månad- "Vi ökar hela tiden"

Efter en hektisk vår med rekordmånga flygresenärer fortsatte sommaren på samma spår. Under juli månad ökade antalet flygresenärer med 72 procent jämfört med samma månad föregående år, vilket är den största ökningen under hela 2018.

- Örnsköldsvik är en spännande marknad för SAS med ett stort exportinriktat näringsliv i tillväxt, säger Anders Wahlström, Försäljningschef, SAS Sverige

En fin sommar, ur många perspektiv. Inte minst för Örnsköldsvik Airport, det konstaterar flygplatschef Robert Gyllroth.

- Vi ökar hela tiden. Det är helt fantastiskt.

Och sifforna talar ett tydligt språk, under juli månad reste 5195 resenärer mellan Örnsköldsvik och Stockholm, jämfört med 3017 under samma period i fjol. En ökning med 72 procent. Därmed den största ökningen för Örnsköldsvik Airport under hela 2018.

- Anledningen till ökningen är många, men det här visar att efterfrågan finns och att behoven möts, säger Robert Gyllroth. SAS lördagstrafik som infördes i april har tagits emot mycket väl vilket är glädjande.

I början av året infördes gratis parkering för alla resenärer på Örnsköldsvik Airport. Några månader senare började SAS trafikera mellan Örnsköldsvik och Stockholm. Nu i september sätter SAS in jetplan på valda avgångar, och antalet flygstolar kommer att fördubblas.

- Vi har sett en stark efterfrågan på fler avgångar och det känns bra att kunna möta upp den på det här sättet. Örnsköldsvik är en spännande marknad för SAS med ett stort exportinriktat näringsliv i tillväxt, säger Anders Wahlström.

Det är inte bara affärsresenärer som ökar, sedan några månader tillbaka ser man en ökning av fritidsresenärer. Många av dem väljer att åka vidare till andra destinationer.

- Det är tydligt att fler föredrar oss, inte bara från Örnsköldsvik utan även från kranskommunerna, säger Robert Gyllroth. Vi har många avgångar varje vecka, trafikeras av ett tryggt flygbolag som möjliggör resor vidare ut i världen och inte minst, vi erbjuder fri parkering.

Förutom att allt fler passerar Örnsköldsvik Airport transporteras allt mer frakt med flyg, under juli månad ökade frakten med 164 procent.