Tomas Karlson ny styrelseordförande för Örnsköldsvik Airport

Tomas Karlson har valts till ny styrelseordförande för Örnsköldsvik Airport. Han efterträder Olle Häggström (s).

- Jag ser med stor entusiasm fram emot uppdraget, säger Tomas Karlson.

I samband med bolagsstämman den nionde april klev Tomas Karlson in som ny styrelseordförande för Örnsköldsvik Airport.

– Tillsammans med styrelse och personal ser jag fram emot att utveckla flygplatsen och öka antalet resenärer, säger han.

Flygplatschefen Robert Gyllroth välkomnar den nye styrelseordföranden till organisationen.

– Under senare år har vår verksamhet utvecklats mycket och vi har flyttat fram våra positioner. Tomas Karlsons breda kompetens och stora engagemang kommer att stärka oss ytterligare, säger han.

55-årige Tomas Karlson har i dag en chefsroll i BAE Systems Hägglunds, där han tidigare varit både försäljnings- och inköpschef med flertalet år i ledningsgruppen. Sedan 2017 är han dessutom ordförande för Handelskammaren i Örnsköldsvik. Erfarenheter som han hoppas kommer väl till pass i den nya rollen.

– Med min bakgrund från BAE Systems Hägglunds och Handelskammaren ser jag betydelsen av en väl fungerande flygplats med goda förbindelser. Vi behöver en flygplats för alla i Örnsköldsvik och alla som vill besöka oss.

Örnsköldsvik Airport är ett kommunalt bolag som ingår i Örnsköldsviks kommunkoncern. Bolaget arbetar aktivt för att öka Örnsköldsviks attraktionskraft. Under föregående år började SAS flyga till och från Örnsköldsvik och gratis parkering infördes för alla resenärer. Insatserna gav snabbt goda resultat i form av ökat antal resenärer. Nu hoppas Tomas Karlson att utvecklingen fortsätter framåt i samma spår.

– Det är mycket glädjande att se att allt fler väljer att flyga från Örnsköldsvik. Vår flygplats ligger i en region med stark entreprenörsanda men med en begränsad lokal marknad. I Örnsköldsvik behöver vi ha en möjlighet att verka lokalt och agera globalt och därigenom säkra Örnsköldsviks tillväxt, avslutar Tomas Karlson.

Styrelsen i övrigt består av Roland Nordin, Olle Häggström, Pär Lindberg och Elvy Söderström.

Mer information: VD Robert Gyllroth 070-52 874 21