Supererbjudande på flygresor från Örnsköldsvik Airport

Amapola, som sedan mitten av september trafikerar Örnsköldsvik Airport, erbjuder resor mellan Örnsköldsvik och Stockholm för ett pris från 595kr. Sex dagar i veckan går flyg tur och retur Örnsköldsvik och Stockholm.

Amapola är ett svenskägt flygbolag som genom Trafikverkets upphandling fått i uppdrag att se till att det finns flyg tillgängliga på sträckan. Företaget trafikerar sedan tidigare andra linjer i norr, bland annat till Hemavan/Tärnaby, Kramfors och Lycksele. Med ett så attraktivt erbjudande hoppas företaget att fler ska upptäcka fördelarna med direktflyg till huvudstaden.

Regeringen beslutade tidigare i år om att införa en temporär allmän trafikplikt på ett antal flyglinjer, bland annat Örnsköldsviks flygplats. Beslutet innebär att 105 miljoner satsas på vissa linjer till och från Norrland och Gotland för att en grundläggande tillgänglighet för samhällsviktiga transporter av personer och gods ska upprätthållas.

Förbättrad tidtabell och fler avgångar ska göra det enklare för näringsliv och privatpersoner att välja flyget till och från Örnsköldsvik. Planen är att bana väg för kommersiell trafik 2021 när Trafikverkets upphandling löper ut.

- Flygplatsen spelar en viktig roll för Örnsköldsviks utveckling och även om resandet efter Corona kommer att vara lägre än tidigare, så är passagerarunderlaget tillräckligt stort för att Örnsköldsvik åter skall ha kommersiell trafik, säger Robert Gyllroth, vd Örnsköldsvik Airport.