Bo, äta och uppleva

Örnsköldsviks-hamn

Örnsköldsvik har något för alla!

Örnsköldsviks kommun växer som besöksmål. Mycket tack vare vår vackra natur och den stora variationen av aktiviteter. Höga Kusten är full av idylliska öar som Ulvön, Trysunda och Strängöarna. Mysiga fiskelägen som Skeppsmalen och Skagshamn och sandiga havsbad som Gullvik och Salusand är också att rekommendera. Vår skärgård erbjuder såväl skärgårdstrafik som övernattningsmöjligheter.

Läs mer här:

https://www.ornskoldsvik.se/ Länk till annan webbplats.

https://www.hogakusten.com/sv Länk till annan webbplats.

Boende i Örnsköldsvik

I Örnsköldsvik finns de stora kedjornas hotell, med alla faciliteter. Här finns också mindre, privatägda sådana. Du kan välja mellan att bo mitt i stan eller en bit utanför.

Här finns dessutom vandrarhem, Bed and breakfast samt flertalet campingar.

Läs mer här: https://www.hogakusten.com/sv Länk till annan webbplats.

Restauranger i Örnsköldsvik

I Örnsköldsvik finns något för alla smakupplevelser. Kanske vill du ha en vällagad gourmetmiddag, en snabb lunch, italienskt eller kinesiskt? Oavsett vad du söker, hittar du det med stor sannolikhet i Örnsköldsvik.

Kontakta Höga Kusten Turistservice Länk till annan webbplats. för mer information om restauranger och matställen i Örnsköldsvik.

Evenemang i Örnsköldsvik

I evenemangsarenan, som är Modo Hockeys hemmaarena, har öppnat dörren för stora konserter, Melodifestivalen och internationella idrottstävlingar. Sommarens festivaler och utomhuskonserter, flera olika lek- och nöjeshallar bidrar också till utbudet i centrum.

Läs mer på Höga Kustens evenemangskalender. Länk till annan webbplats.