Parkering

Bild som visar parkeringsymbol

När du kommer till oss väljer du parkeringsplats utifrån hur länge du vill parkera din bil. 

Fri parkering

Nu erbjuder vi våra resenärer fri parkering (gäller upp till 16 dygn). Denna parkering ligger ca 300 meter från terminalen  Följ skyltning vid flygplatsens infart.
OBS. FÖR NÄRVARANDE ÄR DEN FRIA PARKERINGEN FLYTTAD TILL CHARTERPARKERINGEN.

Parkeringsplatserna som ligger närmast terminalen är avgiftsbelagda och parkeringen sköts och övervakas av Övik Parkering AB. På deras webbplats hittar du priser för parkeringsplatser med och utan motorvärmare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Korttidsparkering

Framför terminalbyggnaden finns vår korttidsparkering för dig som ska hämta och lämna passagerare, eller behöver parkera en kortare tid (maximalt 4 timmar). 

Långtidsparkering

Om du vill parkera under en längre tid hänvisar vi dig till långtidsparkeringen. Den finns vid första avfarten till höger, vid den gula kuren. Här finns tillgång till motorvärmare på hänvisade platser.  Handikapparkering

Handikapparkering finns både på korttids- och långtidsparkeringen och har samma avgifter som övriga parkeringsplatser. 

Kortbetalning

Betalning sker i betalningsautomaterna på flygplatsen. Dessa finns på både korttids- och långtidsparkeringen. Du kan betala med kort och SMS.  Betalning med kort sker i förskott, Du betalar för så lång tid som du önskar parkera. Vid betalning via SMS betalar du i efterskott. 
Du kan betala med dessa kort:
VISA
MASTERCARD
CIRKEL-K
SHELL
PREEM
Carpay
St1
OK-Q8

Betalning med parkerings App:ar

Man kan även betala parkeringen med de vanligast pakerings App:arna. För mera info Klicka HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ladda din elbil.

Nu kan du ladda din elbil på Örnsköldsvik Airport i samarbete med InCharge. Vi erbjuder 10 uttag för laddning. Laddstationerna har inga fasta kablar utan uttag av europeisk standard typ 2 som passar till alla elbilar och laddhybrider. Därför behövs egen kabel. För att kunna ladda behöver man även ett ladda ner InCharge APP hos APP Store eller Google Play.

Besök inCharge hemsida www.goincharge.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mera information

Ordinarie parkeringsavgifter tillkommer.

Avtalskunder

Det finns tre alternativ för dig som är avtalskund: 

1. Det finns ett begränsat antal platser under carport, med motorvärmarplats. Dessa får du tillgång till när du är avtalskund under en längre period.

2. Vi har ett antal parkeringsplatser med motorvärmare, under öppen himmel. De är också avsedda för en längre period.

3. För dig som vill parkera med egen bil utan motorvärmare, kan vi erbjuda parkeringskort för en period upp till ett år. 

Försäkring vid parkering

Sedan januari 2016 köper flygplatsen en försäkring för alla resenärer som parkerar på flygplatsens parkering (gäller ej gratis parkeringen). Försäkringen täcker den självrisk som drabbar resenären i samband med en skada som inträffar på parkeringen och som ersätts från den ordinarie bilförsäkringen.

OBS! om du fått en parkeringsskada behöver du lämna meddelande om bilens regnr, skadedatum och att skada inträffat till info@nlaab.com. Du behöver styrka ditt parkeringsköpet med ett kontoutdrag.

Mer information om förmånen hittar du här.

Ladda din elbil
Nu kan du ladda din elbil på Örnsköldsvik Airport i samarbete med InCharge. Vi erbjuder 10 uttag för laddning. Laddstationerna har inga fasta kablar utan uttag av europeisk standard typ 2 som passar till alla elbilar och laddhybrider. Därför behövs egen kabel. För att kunna ladda behöver man även ett ladda ner InCharge APP hos APP Store eller Google Play.Besök inCharge hemsida www.goincharge.com Länk till annan webbplats. för mera information... Ordinarie parkeringsavgifter tillkommer.                             

Kontakt

Parkeringsärenden:
Övik Parkering AB
Telefon: 0660-26 62 62 (vardagar kl. 8.00–16.00)
www.ovikparkering.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Parkeringsavtal och övrigt:
Örnsköldsvik Airport AB
Telefon: 0660-874 00
(vardagar kl. 8.00–16.00)

Parkering och Serviceavgifter (klicka här). Pdf, 82.2 kB.