Cypern

Nyhet 2024 Cypern

Rhodos med TUI

Nyhet för 2024 är att Aventours flyger direkt från Örnsköldsvik Airport till Cypern.

Avgång: Den 26 oktober.

Enligt den grekiska mytologin föddes skönhetens och kärlekens gudinna Afrodite ur havets skum på Cypern, som helgades åt hennes dyrkan. Skönhet, kärlek och värme finns fortfarande rikligt idag, eftersom solen särskilt bortskämtar ön Cypern och ön tillhör därmed en av de sol säkraste destinationerna i Medelhavet.

Cypern är Medelhavets tredje största ö efter Sicilien och Sardinien och ligger i östra Medelhavet nära Turkiet. Cypern är uppdelat i två områden; den av Republiken Cypern styrda och av grekerna bebodda regionen i öns södra del, samt ön norra del som är ockuperad av Turkiet och beboddes av turkar. Semesterresor görs främst till området som styrs av Republiken Cypern, vilket täcker två tredjedelar av öns yta och där de flesta av öns fantastiska sandstränder ligger. Ön har en färgstark historia och under årtusenden har den styrts av flera olika härskare som har lämnat sina avtryck i öns kultur.

På Cypern skiner solen statistiskt sett över 300 dagar om året. Ön möjliggör en mångsidig semester, från solbad till dykning och snorkling, samt från bilåkning till vandring. Ön passar både för familjer med barn, aktiva semestrande, matälskare, festprissar och de intresserade av historia och berättelser. Våra resor riktas mot den södra delen av Cypern, den av grekerna bebodda Republiken Cypern. I området kring Ayia Napa lockar många turkosskimrande stränder, varierade tjänster och livligt nattliv, medan den lugnare Protaras-regionen med sina långgrunda stränder och fritidsaktiviteter passar för familjer med barn och resenärer som vill ha en mer avslappnad semester.

Boka din drömresa med Aventours till Cypern Via aventours.se/sv/cypern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt:
www.aventours.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tele: +358 50 413 1274