Charterresor återupptas från Örnsköldsviks flygplats

Det står nu helt klart - Kroatienspecialisten flyger till Kroatien från Örnsköldsvik med två avgångar i september. ”Vi står förberedda och det känns väldigt roligt att vi åter kommer igång med direktflyg till destinationer utomlands från Örnsköldsvik”, kommenterar Robert Gyllroth, vd på Örnsköldsvik Airport.

Det definitiva beslutet är taget. Den fjärde och elfte september lyfter Croatian Airlines Airbus 319 med plats för 144 ressugna charterresenärer från Örnsköldsviks Airport.

– Det har varit osäkra tider med stora svårigheter att planera framåt. Därför känns det här som ett efterlängtat avstamp för framtiden när vi återupptar resandet utomlands. Någon måste bryta isen där efterfrågan är stor och Kroatien är ett bra resmål. Landet har haft turism från många olika länder under hela sommaren på ett smittsäkert sätt, säger Robert Gyllroth och avslutar:

– Vi har planerat för ett antal charterresor där samtliga tyvärr har blivit inställda. Det känns jättebra att vi nu äntligen kan genomföra det som länge varit planerat.

Haris Nuspahić är marknadsansvarig på Kroatienspecialisten och har själv spenderat delar av sommaren i landet. Han understryker att säkerhet och trygghet för resenärerna har högsta prioritet, där samtliga resande behöver uppvisa negativt PCR-test eller vara färdigvaccinerade.

– Vi har väntat i två år och ser fram emot nypremiären som sker från just Örnsköldsvik. Folk har hela tiden haft en vilja att resa, men osäkerheten har varit stor under pandemin. Vi har tagit beslutet att återuppta våra resor baserat på hur långt Kroatien kommit i sitt säkerhetstänk och att landet haft väldigt många turister i sommar utan större utbrott. Kroatien är det säkraste turistmålet i Medelhavet, berättar Nuspahić och fortsätter:

– I kombination med flygbolagets åtgärder, där samtliga bär munskydd, är testade och vaccinerade, gör att vi nu ser fram emot att erbjuda såväl nya som återkommande kunder välkomna att resa med oss.