Flygresenären som pendlar till Örnsköldsvik och kryddar med salsa

Möt Daniel Wengelin, affärsresenär och senior konsult på CAG Syntell, som veckopendlar mellan hemmet i Täby och uppdragsgivaren i Örnsköldsvik.

– Tack vare flyget kan jag får livet att funka med mitt kunduppdrag utan att rucka på mitt privata veckoschema. Jag är mycket nöjd med detta upplägg, säger Daniel.

 

daniel-flygplan

 

Daniel Wengelin är en senior konsult med eftertraktad kompetens inom systemutveckling och cybersäkerhet. Hans uppdragsgivare finns i Örnsköldsvik och uppdraget innebär att agera brygga mellan säkerhets- och systemingenjörer. Han trivs bra med sitt kunduppdrag. Bra trivs han även på Örnsköldsviks Flygplats som han besöker två gånger i veckan.

– Min första tanke när uppdraget presenterades var vilken inverkan det skulle få på mitt privata veckoschema. Jag bor i Täby, har familj och en aktiv fritid med schemalagda aktiviteter, säger Daniel och fortsätter:

– Valet att börja pendla är ingenting jag ångrat. Tack vare flyget kan jag vara resa tidseffektivt, vara på plats hos kunden två dagar i veckan och hinna med mina privata aktiviteter. Det funkar jättebra för alla parter.

Faktum är att Daniel snart får sällskap av en kollega på sina affärsresor mellan Arlanda och Örnsköldsviks Flygplats.

– Jag berättade för honom om mitt upplägg och hur smidigt jag tycker att det är. Han valde att ta uppdraget och hänger med mig nästa vecka, säger Daniel.

I början testade Daniel olika färdsätt, men insåg snabbt att flyget passade honom bäst. Med behov av tre bildskärmar och en bra kontorsstol är det inte aktuellt att arbeta med sin laptop under resan. För Daniel är tidseffektivitet och säkra avgångar viktiga faktorer.

– Jag kliver upp klockan sex på morgnarna oavsett om jag ska till Örnsköldsvik eller inte. Det blir en snabbare frukost om jag ska ta flyget. Tidningen läser jag i gaten efter incheckning i stället för vid frukostbordet. En taxibil står framkörd och väntar på mig när jag landar på Örnsköldsviks Flygplats, säger Daniel.

 

daniel-salsa

 

När arbetsdagen är slut och Daniel checkat in på hotellet byter han om till träningskläder och beger sig till sin salsakurs på Sliperiet i Örnsköldsvik.

– Jag brukar alltid kolla möjliga events när jag är ute och reser och jag uppskattar verkligen att kunna nyttja kvällen i Övik till dansträning. Det är väldigt roligt med salsa!

Efter ännu en arbetsdag återvänder Daniel till Örnsköldsviks Flygplats för hemfärd. Han delar ofta taxi med kollegor från kundföretaget och han följer samma effektiva rutin som alltid.

– Min rutin är att fotografera taxikvittot direkt när jag kliver in på flygplatsen och skicka in min reseräkning. Under tiden jag gör det har personalen på flygplatsen sett mig och printat mitt boardingkort så det är klart när det är dags att checka in. Det är en familjär stämning på flygplatsen och jag blir alltid väl mottagen. Dessutom är det kort väntan och flygplatsen är effektiv på alla sätt och vis, säger Daniel.

– När jag sedan landar på Arlanda hinner jag utan stress till min kvällsträning på hemmaplan. Att pendla med flyg till Örnsköldsvik är smidigare än jag trodde, konstaterar den nöjda affärsresenären Daniel Wengelin.

 

Daniel-gate