Örnsköldsvik Airport AB söker driftledare

Hej alla driftledare! Nu söker vi dig som vill bli en del av vårt team vid Örnsköldsvik Airport i Örnsköldsvik, en attraktiv plats i Höga Kusten.

Som driftledare är du en del av teamet som utför den operativa driften av flygplatsen. Där ingår till exempel arbetsuppgifter som insatsledare, brandman och säkerhetspersonal. Ramptjänst, där flygplanen tas emot efter landning och förbereds inför start, är en daglig arbetsuppgift. Fälttjänst innebär operativ skötsel av rullbana och taxivägar, samt övrig infrastruktur vid flygplatsen. Utbildning i dessa roller får du inom ramen för anställningen.

Driftledaren är ansvarig arbetsledare med personalansvar samt har delegerat operativt arbetsmiljöansvar vid Örnsköldsvik Airport.

Arbetstiden är i huvudsak förlagd till skiftgång. Vid behov kan arbetstiden ändras.

Säkerhet har hög prioritet på Örnsköldsvik Airport, därför genomför vi en säkerhetsprövning med registerkontroll, hälsokontroll samt drogtestning innan beslut om anställning. Fullgott färgseende krävs. Fysiska krav passar såväl kvinnor som män.

Visst är detta du!

För att du ska trivas så mycket som möjligt i rollen behöver du ta ett personligt ansvar, ha ett intresse för ledarskap, personalfrågor och arbetsmiljö.
Du är kommunikativ, självgående och en lagspelare samt har förmåga att uttrycka dig väl, i tal och skrift, på både svenska och engelska.
Du har god datorvana och lägst B-körkort. C-körkort är meriterande.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som är i gång dygnet runt och/eller någon form av arbetsledande funktion.


Vi kan erbjuda dig!

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med en stark framtidstro och din arbetsdag kommer att präglas av ansvar, säkerhet och variation. Flyget skapar ett attraktivt och tillgängligt Örnsköldsvik där näringslivet blomstrar och där omvärlden finns runt hörnet. Hos oss bidrar du till resande, affärer och möten mellan människor.

Örnsköldsvik Airport bedriver verksamhet som flygplatsoperatör vid den fysiska flygplatsen. Inom ramen för verksamhet kan verksamhet bedrivas under dygnets alla timmar, veckans alla dagar, året runt. Personal anställda vid Örnsköldsvik Airport besitter många olika och komplexa kompetenser vilka tillsammans utgör förmågan att bedriva verksamheten som operatör av flygplatsen.

Skicka in din ansökan!

Sista ansökningsdag 2021-10-17.
Din digitala ansökan med CV skickas till Leif Johansson, Verksamhetsansvarig, leif.johansson@oer.se.

Observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.


För frågor om tjänsten och dess innehåll kontakta Josef Häggkvist, josef.haggkvist@oer.se. Du kan även kontakta fackliga representanter. Simon Anundsson, Vision, simon.anundsson@oer.se eller Mikael Brandtlin, Seko, mikael.brandtlin@oer.se.

Välkommen med din ansökan!


Om Örnsköldsviks Airport AB

Örnsköldsvik Airport AB är ett kommunalt ägt bolag som ingår i Örnsköldsviks kommunkoncern. Bolaget arbetar för att öka Örnsköldsviks tillgänglighet till omvärlden. Vi erbjuder reguljärflyg till Stockholm samt charterdestinationer. Ett 20-tal personer arbetar inom Örnsköldsviks Airport AB. På Örnsköldsvik Airport finns företag i form av hyrbilsföretag, taxibolag, helikopterföretag samt den lokala flygklubben. Här finns konferensmöjligheter, utställningsytor etc. Avståndet från flygplatsen till Örnsköldsvik är drygt 20 minuter.

Fjärrteknik spelar en viktig roll i morgondagens lufttrafik och Örnsköldsvik Airport är först i världen med att använda fjärrstyrd flygtrafikledning. Det innebär att alla avgångar och landningar fjärrstyrs från Remote Tower Center i Sundsvall. Vidare etableras ett testcenter kopplat till innovations och forskningsarbete på flygplatsen där både nationella och internationella företag och högskolor är involverade i olika projekt kopplat till automation och digitalisering. Klicka här Länk till annan webbplats. för en film som visar hur det kan fungera.