Två nya flygbolag trafikerar Örnsköldsvik Airport

Sedan början av februari trafikerar två nya flygbolag Örnsköldsvik Airport. Förutom ökat antal turer innebär det också en ny destination till och från Örnsköldsvik, nämligen Bromma.

- Två flygbolag med två olika destinationer skapar nya möjligheter, säger Robert Gyllroth, vd Örnsköldsvik Airport.

Sista januari flög SAS för sista gången mellan Örnsköldsvik och Arlanda. Några dagar senare gjorde två nya flygbolag entré på flygplatsen, Air Leap som flyger mellan Stockholm och Arlanda och BRA som trafikerar Örnsköldsvik och Bromma.

Moni Lundström som representerar BRA hyllar det fina bemötandet hon mötts av.

- Det känns kul vara här och vi har blivit väldigt väl mottagna i regionen, av företag och resenärer, säger Moni Lundström.

Det svenskägda företaget BRA bildades 2016 och flyger till stor del inom Sverige, men även till Tyskland och Spanien. Air Leap, även det svenskägt, bildades så sent som 2018 och flyger inom Sverige och Skandinavien.

- Det är fantastiskt roligt att vara här. Vi lovar att se till att det här blir en bra produkt och smidigt för resenärer att ta sig ut i världen, säger Emelie Ahlin, Air Leap.

För näringslivet spelar flygplatsen en stor roll, det intygar Håkan Åström, ordförande i Örnsköldsviks Industrigrupp.

- Det är viktigt att vi har en flygtrafik som fungerar. Näringslivet är exportinriktat och vi har kunder och leverantörer i hela världen. Vi har många resfria möten men samtidigt är det också viktigt att träffas. Vi har också många som kommer hit, att de kan ta sig hit på ett smidigt och effektivt sätt är viktigt, säger han.

För Örnsköldsvik Airport innebär nytillskotten ett uppsving.

- Mina förväntningar är att vi, våra resenärer och näringslivet kan se nya möjligheter och utvecklas, avslutar Robert Gyllroth.